Ακαδημίες Βόλεϊ
Άνετη επικράτηση για τις παγκορασίδες της Άρτα Volley
ΑΡΧΙΚΗ >   ΒΟΛΕΪ  >Ακαδημίες Βόλεϊ  
Sportnow.gr

09.05.2016

Η Άρτα Volley με MVP την Θεοδώρα Βαρέλη μετέτρεψε το τοπικό ντέρμπι με την Φιλία σε υγιεινό περίπατο, και παρότι είχε απουσίες βασικών αθλητριών. 

Από την αρχή επέβαλε το ρυθμό της και με όπλο το πολύ καλό σέρβις, πήρε τα σετ 25-13, 25-05, 25-12, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ιστοσελίδα της Αρτινής ομάδας, artavolley.webnode.gr, γράφει για το παιχνίδι: «Θεοδώρα Πορτοβάρα και Θεοδώρα Βαρέλη σηκώσανε το βάρος επιθετικά, όπως και η Παπαδημητρίου που έπαιξε επιθετικός αντί για πασαδόρος που είχε χρησιμοποιηθεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Αισθητή είναι και η άνοδος της Σεντόρη που σιγά-σιγά δείχνει να αντιλαμβάνεται αυτά που της ζητάει ο προπονητής μας.

Μέχρι τον 5ο πόντο στο 1ο σετ υπήρξε εναλλαγή στο σκορ και ισοπαλία, όταν και η ομάδα μας με την Βαρέλη στο σέρβις «πάτησε γκάζι» και ξεφύγαμε 11-5. Η Φιλία εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη αμυντικά μας, πλησίασε στο σκορ στα μισά 14-11. Η Θεοδώρα Πορτοβάρα με μια επίθεση και πολύ καλά σέρβις, μας έδωσε διαφορά 12 πόντων, προηγούμενοι 23-11 και εύκολα πήραμε το σετ 25-13.

Το 2ο σετ ήταν μια προσωπική παράσταση της Βαρέλη που όχι μόνο τελείωσε τρεις πολύ δύσκολες επιθέσεις, αλλά με άριστο σέρβις το 9-3 το έκανε 23-3, με αποτέλεσμα να το πάρουμε 25-5 πολύ εύκολα.

Στο 3ο σετ ήταν η σειρά της Σάρκα να κάνει εξαιρετικό σέρβις, ξεφεύγοντας από την αρχή 10-2. Ο τραυματισμός στην μύτη και η αναγκαστική αλλαγή της από τον προπονητή μας, μας αποσυντόνισε για λίγο, με την Φιλία να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει σε 10-5, 14-8. Το time-out του Γιάννη Σταμούλη και οι οδηγίες του, φρέναραν αμέσως την Φιλία, αντίθετα με μας που τρέξαμε ένα σερί 9-0 φτάνοντας μια ανάσα από την νίκη, προηγούμενοι 23-9. Η Σιαπλαούρα με αρκετό ρίσκο στο σέρβις προσπάθησε για το αδύνατο, πήρε δύο άσσους, έχασε όμως το επόμενο και προηγηθήκαμε 24-12. Με άσσο της Θεοδώρα Πορτοβάρα πήραμε το σετ 25-12 και το παιχνίδι με 3-0 σετ.

Μια νίκη που σήμανε αυτόματα την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση, κάτι που μας έγινε συνήθεια τα τρία τελευταία χρόνια και ευχόμαστε να συνεχιστεί. Και θα συνεχιστεί γιατί υπάρχει από πίσω φουρνιά πολύ καλών αθλητριών που και σε αυτές θα δοθεί η ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους».
Εγγραφή στο Newsletter

FOLLOW US
 

sportsnow.gr | ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή αυτών των κειμένων με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς γραπτή άδεια